HomeKako koristiti ovaj Forum?TražiRegistracijaLogin

Share | 
 

 Drugo predavanje

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down 
AutorPoruka
Lily Snape
Nadzornik Slytherina
Nadzornik Slytherina
avatar

Spol : Female
Starost : 21
Datum upisa : 2011-08-26

KomentarNaslov komentara: Drugo predavanje   10.09.12 1:41

*Ljubavni napitak*
Izaziva osećaj zaluđenosti ili opsednutosti za onom osobom koja je dala (podmetnula) napitak.-Sastojci:
- prepeličja jaja
- ružino trnje
- pepermint i
- Mesečev kamen.

- Efekti
Ljubavni napitak navodno tera osobe da vole druge osobe. Međutim, prava ljubav se ne može proizvesti veštačkim putem, a time i osećanja koja stvaraju ljubav. Ljubavni napitak je više kao opsesija.
Efekat koji stvara napitak vremenom slabi. Da bi efekat duže trajao, "davalac" mora redovno da podmeće napitak inače će ta "ljubav" , odnosno opsesija, nestati. Jedna doza obično traje do 24 sata, ali precizno se ne može reći jer to zavisi od doze napitka i od atraktivnosti "davaoca". Ali to svejedno ne znači da vi možete kome god hoćete da podmećete ljubavni napitak! Ne! Nikako!

Ljubavni napitak će raditi bez obzira da li je "davaoc" u istoj prostoriji sa "primaocem".

Postoje protivotrovi za prestanak ljubavnog napitka ali će se "primaoc" sećati svega što je radio pod uticajem napitka, ali kao da je to sagledao sa strane. Postoji i Napitak mržnje koji takođe može poništiti dejstvo Ljubavnog napitka.

-Vrste
Laverne de Montmorenzi je izmislio mnogo različitih Ljubavnih napitaka 1800-tih godina. Fred i George Weasley su u svojoj prodavnici prodali niz Ljubavnih napitaka 1996. godine, uključujući i Kupidonove kristale, Napitak ljubljenja, Očaravajuće mehuriće i napitak Mesečeva svetlost, što ukazuje da postoji više vrsta, od kojih svaki može imati jedinstvene efekte.

Amortencia je najjači Ljubavni napitak na svetu. Prepoznatljiv je po svom bisernom sjaju i spiralnoj pari koja se diže iz njega. Miris napitka varira od osobe do osobe, zavisi ko koji miris smatra privlačnim.

Meni, naprimer, napitak miriše na cokoladnu bananicu, kišu, kafu, more... I muški parfem.*Najjači Ljubavni napitak na svetu*
--AMORTENCIA--

Posto ste svu teoriju o Amortenciji već pročitali, preći ćemo na spravljanje tog napitka.

Sastojci su isti kao i kod ostalih ljubavnih napitaka samo u drugačijoj količini:

- prstohvat ružinog trnja
- dva i 3/4 prepeličjih jaja
- tri polovine i 8 sedmina listića mente
- jedan Mesečev kamen

Priprema:
Na sto stavite Srebrni (ni slučajno olovni!) kotao veličine 2. Pripalite vatricu (na 10).
Uzmite dva prepeličja jaja i polomite ih o ivicu kazana i sipajte unutra. Tome dodajte prstohvat plavo-žuto ružinog trnja i mešajte (tri kruga ulevo, 2 i po kruga udesno i tako 5 i 2/7 puta).
Nakon što ste promešali i nakon što se kotao ugrejao, vatru smanjite na 5. Tri polovine i sedam sedmina listića mente stavite u napitak a jednu sedminu pojedite. Sada mešajte obrnuto od prošlog (sad ste srećnici pa ću vam reći kako ali sledeći put ćete sami da pazite! 2 i po kruga ulevo, tri kruga udesno i tako 2/7 i 5 puta).
Nakon što ste to sve pomešali, vatru pojačajte na 10. Mešajte u pravcu kazaljke na satu pola minuta. Za to vreme izdrobite jedan Mesečev kamen od 254 i 3 trećine grama.
Kada prođu dva minuta i kada ste izdrobili kamen, sipajte taj prah u kotao i mešajte 3 minuta. Nakon tri minuta smanjite vatru na 5 i mešajte dok napitak ne dobije ružičastu boju.
Kada vam se čini da ste završili, uzmite prepelicu iz kaveza koji se nalazi na vašem stolu i ubacite je u kazan. Ako izleti srećna i sa roze kljunom i belim tufnicama, vaš napitak je savršen. Ako je nema ni nakon 48 sati, onda mora da je uginula i da ste nešto zeznuli. Takav napitak nemojte slučajno nikome podmećivati, inače će završiti isto kao i prepelica.
Da li se sećate onih ¾ prepeličjih jaja? Da, njih treba da date toj srećnoj prepelici da ih popije da bi se vratila u svoj prvobitan oblik zato što, kakve su prepelice, za nekih 15 minuta u takvom stanju dobili bi u prostoriji još minimum 10 novih prepelica. Smile

Ovako izgleda savršen napitak.


Profesor Napitaka | Nadzornik Slytherina

So this is my life. And i want you to know that I am both happy and sad and I'm still trying to figure out how that could be.
Na vrh Go down
 

Drugo predavanje

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
 :: Hogwarts dvorac :: Spratovi :: Tamnice :: Učionica Napitaka :: Predavanja-