HomeKako koristiti ovaj Forum?TražiRegistracijaLogin

Share | 
 

 Trece predavanje

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down 
AutorPoruka
Lily Snape
Nadzornik Slytherina
Nadzornik Slytherina
avatar

Spol : Female
Starost : 21
Datum upisa : 2011-08-26

KomentarNaslov komentara: Trece predavanje   16.09.12 22:07

-VERITASERUM-

*Efekat:
-Opijeni govori samo istinu
*Karakteristike:
-Jasno i bez mirisa kao voda
*Vreme potrebno da sazri:
-Jedna lunarna (mesečeva) faza ( oko 28 dana )
*Nivo teškoće:
-Napredan

- Veritaserum je moćni napitak istine koji se najčešće koristi u ispitivanju. Napitak deluje tako što kada ga popijemo, ne možemo da lažemo, nego govorimo isključivo istinu. Korišćenje napitaka se strogo kontroliše od strane Ministarstva magije.
- Ime potiče od latinske reči Veritas, što znači "istina", i serum što znači " tečnost ".
- Prvi put se ovaj napitak pominje 1893. kada je jedan vrlo tvrdoglav čovek bio na sudjenju. Bio je toliko tvrdoglav da nije hteo ni usta da otvori. Nije hteo ništa da kaže. Strpali su ga u zatvor, i obratili se, tada najpoznatijoj spravljačici napitaka, Madam Purrbarthe da im pomogne da smisli neki napitak. Smišljala ga je godinama, i uspela je. Taj čovek je svo to vreme presedeo u Azkabanu. Kada su ga izveli da ga propitaju, ispalo je da je bio kriv, i opet su ga vratili u Azkaban. Ovaj napitak su proglasili nezakonitim 1905. zato što su ga sudije toliko koristile da su pocele da truju ljude.
- Veritaserum je bistar, bezbojan i bez mirisa i gotovo se ne razlikuje od vode. Napitak mora da bude potpuno zreo da njegovo korišćenje ne bi postalo smrtonosno. Ako se koristi više od odgovarajućeg broja kapljica, moguće je trovanje. Vrlo je komplikovan za pravljenje. Može se mešati sa bilo kojim pićem, a tri kapi su dovoljne da bi "rekli svoje najdublje tajne". Kada popijemo napitak, koje god pitanje nam postavili, mi ćemo odgovoriti samo istinu.
- Uprkos tome što je najmoćniji napitak istine koji postoji, i dalje je moguce odupreti mu se kroz različite metode, uključujući uzimanje protivotrova i korišćenje Oklumencije.
- Zabranjeno ga je koristiti na suđenjima u Ministarstvu magije, jedino ako je neophodno, onda treba dobiti gomilu dozvola, pa tek onda upotrebiti. Ako se upotrebi bez dozvole, taj ko ga je upotrebio, bice kažnjen.
- Slabost ovog napitka je što ne deluje na umno-bolesnim i ludim ljudima.
-Sastojci:
*nisu poznati*

-VIŠESOKOVNI NAPITAK-

*Efekat:
-Onaj ko ga popije dobije oblik druge osobe na neko određeno vreme
*Neželjeni efekti:
-Nemoguće je pretvoriti se u životinju, ako se to desi, nemoguće je vratiti se u prvobitni oblik bez konzumiranja određenih lekova mesec dana
*Karakteristike:
-Tokom pripremanja:
Gust, liči na blatno i ima puno mehurica
-Nakon toga:
Ukus i boja variraju u zavisnosti od toga u koga hoćemo da se pretvorimo. Jos uvek je gust i liči na blato.
*Vreme potrebno da sazri:
-Mesec dana
*Nivo teškoće:
-Napredan

- Višesokovni napitak je napitak za preobražavanje. Iako se možemo preobraziti u bilo kog drugog čoveka, drugih godina, itd, ne možemo se preobraziti u životinju.

- Sastav:
Poznati sastojci: (ima ih više, ali su nama samo ovi sastojci poznati)
1. Pijavice
2. Prah jednorgovog roga
3. Maslačak ( ubran kada je pun mesec )
4. Iseckana koža skakavca
5. 2/3 nogica bubašvabe
6. Nešto od osobe u koju hocemo da se pretvorimo (obicno vlas kose)
7. Trešnje

Većina sastojaka je dostupna u školi (neki i u ormarićima studenata), a neki od njih su dostupni samo u profesorovom kabinetu. Potrebno je najmanje mesec dana da napitak bude gotov.-Efekat jedne doze traje sat vremena, ali to uglavnom zavisi od toga koliko popijemo. Ako neko umre u preobraženom obliku, on ce u tom obliku i ostati.
-Sa ovim napitkom se može preobraziti i u osobu drugog pola, i ako osoba u koju hoćeš da se pretvoriš ima ožiljke, veštačko oko, ruku, nogu, i sve to će se pojaviti.
-Napitak je komplikovan i može da pođe naopako, i da na kraju zaglavite u bolnici više od mesec dana.Profesor Napitaka | Nadzornik Slytherina

So this is my life. And i want you to know that I am both happy and sad and I'm still trying to figure out how that could be.
Na vrh Go down
 

Trece predavanje

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
 :: Hogwarts dvorac :: Spratovi :: Tamnice :: Učionica Napitaka :: Predavanja-