HomeKako koristiti ovaj Forum?TražiRegistracijaLogin

Share | 
 

 Uvodno predavanje

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down 
AutorPoruka
Prof. Shonen Kodokuna
Direktor
Direktor
avatar

Spol : Male
Starost : 26
Datum upisa : 2007-10-01

KomentarNaslov komentara: Uvodno predavanje   11.03.13 16:43

Zdravo svima, moje ime je Shōnen Kodokuna, i profesor sam predmeta "Uvod u japansko pismo - Hiragana i Katakana" na HOB-u. U ovom predmetu učićete pisati japanski. Japanski sistem pisanja se sastoji od tri pisma. To su gore-navedeni Hiragana i Katakana,koje izučavamo u ovom predmetu, i Kanji, malo napredniji sistem kineskih znakova. Da, kineskih.

Zašto odabrati ovaj predmet? Pa prosto je, ako želite naučiti pisati na japanskom i pisati tajne poruke tokom časova u školi ili na fakultetu, ovo je odličan način! Da ne napominjem koliko je japansko pismo zabavno!

Treba napomenuti da prije nego što se prijavite za ovaj predmet, treba da imate položen "Japan 101", moj uvod u Japan i njegovu kulturu i običaje. Ukoliko nemate položen taj predmet, dovoljno je da ga odaberete među 7 predmeta za tekući semestar, pratite ga uporedo sa ovim i uvažiću vam članstvo. Međutim, ukoliko iz nekog razloga padnete "Japan 101", ocjena iz "Uvoda u japansko pismo" vam se neće priznati, ma koliko visoka ona bila. To je nešto što treba imati na umu. Dakle, ovo je vrlo kompleksna materija, i jako je bitno savladati je stepenicu po stepenicu, stoga se moram uvjeriti da ste naučili dovoljno o Japanu da možete učiti pismo. Da biste položili ovaj predmet, potrebno vam je 150 poena od maksimalnih 250.

I naravno, silabus:

~ Predavanje 1: Hiragana - あ、か、さ、た、な-redovi
~ Predavanje 2: Hiragana - は、ま、や、ら、わ-redovi, glas ん, dakuon, handakuon, yoon, sokuon i dugi suglasnici
~ Predavanje 3: Katakana - ア、カ、サ、タ、ナ-redovi
~ Predavanje 4: Katakana - ハ、マ、ヤ、ラ、ワ-redovi, glas ん, dakuon, handakuon, yoon, sokuon i dugi suglasnici
~ Finalni test
~ Popravni test


To je sve za uvodno predavanje, nadam se da vas znakovi nisu prepali, ako želite naučiti pisati ove znakove, prijavite se za moj predmet.
Na vrh Go down
 

Uvodno predavanje

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
 :: Hogwarts dvorac :: Spratovi :: Treći sprat :: Učionica za predmet "Uvod u japansko pismo - Hiragana i Katakana" :: Predavanja-